hoger libido bij vrouwen – Tips en advies

Vrouwen en het verhogen van het libido

hoger libido bij vrouwen – Een verminderd libido bij vrouwen is een veelvoorkomend probleem. Naast psychische belemmeringen kunnen ook lichamelijke oorzaken een rol spelen bij een verlaagd libido. Een grote rol speelt de menstruatiecyclus. Bij vrouwen zal het libido op het hoogst zijn op het moment van de ovulatie, dit heeft te maken met de hormonen die op dat moment aangemaakt worden. Na de ovulatie zal het libido afnemen. Ook de relatie speelt een rol. Het libido zal hoger zijn bij een stel wat nog niet zo lang bij elkaar is dan wanneer je al tien jaar samen bent.

hoger libido bij vrouwen , libido verhogen vrouw, libido vrouw verhogen
hoger libido bij de vrouw

Oorzaken van een laag libido

Hoe kun je het libido verhogen van een vrouw? Vrouwen zitten op het gebied van het libido wat ingewikkelder in elkaar dan mannen. Zo is het voor vrouwen erg belangrijk voor het libido dat de sfeer goed is. Bij vrouwen duurt het langer voordat het verlangen opgebouwd is en intimiteit draagt hier aan bij. Ook kunnen zaken als onzekerheid of seksuele prestatiedrang een rol spelen bij het lage libido. Op het lichamelijke vlak kan zwaarlijvigheid, een hoge bloeddruk, een te hoog cholesterol of het gebruik van de anticonceptiepil een negatief effect hebben op het libido van de vrouw.

Tips voor een hoger libido bij vrouwen

Net als bij mannen is een gezonde levensstijl het belangrijkste om het libido te verhogen van een vrouw. Testosteron is een hormoon dat verantwoordelijk is voor het libido. Hoe hoger het testosterongehalte, des te hoger is het libido. Door je leefstijl aan te passen kun je al veel doen voor je libido. Zorg dat je regelmatig sport en dan het liefst krachttraining. Krachttraining zorgt voor een betere doorbloeding en maakt testosteron aan. Gezond eten is ook erg belangrijk. Vermijd snelle suikers als koolhydraten uit wit brood en pasta. Ook stress is een killer voor je libido. Door stress zoveel mogelijk te vermijden en goed te slapen zorg je ervoor dat je testosterongehalte omhoog gaat..


Geplaatst

in

door