Oorzaak

Oorzaak laag libido

De oorzaak van een laag libido kan te wijten zijn aan vele verschillende facetten. Vaak is er sprake van een mix aan oorzaken waardoor er een laag libido ten grondslag ligt. Gelukkig zijn deze facetten gemakkelijk te verhelpen. Eerst is het wellicht verstandig om te achterhalen waarbij u de oorzaak ligt. Hieronder de meest voorkomende.

  • Drukte: u heeft er simpel weg geen tijd voor. Lang werken en sociale druk vergt veel van uw lichaam en tijd. Het is belangrijk om in zo’n situatie toch vrij te maken voor seks met uw partner.
    Weinig acitiviteit: wanneer u het vrijen constant uitstelt betekent dit vaak dat u het lange tijd niet gedaan heeft. Het een lange tijd niet doen, kan een oorzaak zijn van een verlaagd libido
  • Stress: stress kan door veel verschillende oorzaken ontstaan. Bijvoorbeeld door werk, sociale druk of relatieproblemen. Om dit aspect aan te pakken, is het nodig om ook tijd voor uzelf en uw partner vrij te maken.
    Alcohol: Ook alcolhol kan er voor zorgen dat het libido afneemt. Kleine hoeveelheden verhogen vaak het libido, wanneer u echter te veel neemt, ontstaat het tegenovergestelde effect.
  • Pijn/ziekte:┬ápijn en ziekte is een veelvoorkomend probleem van het hebben van een laag libido. Het is belangrijk om in zo’n geval toch de huisarts te bezoeken. Wellicht dat de huisarts u een medicijn kan voorschrijven dat verlichting kan bieden.
  • Lichamelijk oorzaken: pijn valt onder andere ook onder lichamelijke oorzaken. Maar wat nog vaker voorkomt is moeheid en weinig fut. Een gezonde levensstijl zal dan uitkomst bieden.
  • Weinig beweging: weinig bewegen of in het geheel niet sporten kan ook een oorzaak zijn. Een kwestie van te weinig tijd, alles met de auto doen kan hier de oorzaak van zijn. Echter is sport en beweging zeer belangrijk. U wordt er fitter van maar bovenal stimuleert het uw bloedsomloop. Een goede doorbloeding naar uw geslachtsdelen stimuleert ook de zin in seks.

Libido verhogende middelen