Oorzaak laag libido

Waardoor libido problemen kunnen komen

Er zijn veel mannen die zo nu en dan problemen met hun libido hebben. Maar wat is hier nou eigenlijk de oorzaak van? We hebben een paar punten op een rijtje gezet die mogelijk de oorzaak van je lagere libido zouden kunnen betekenen.

testosteron verhogen, testosteron booster

Lagere sexdrive door weinig slaap en stress

Voor een goed libido is geestelijke en lichamelijke vitaliteit enorm van belang. Door vermoeidheid die op kan treden door lange dagen werken, problemen op het werk, druk zijn met eventuele kinderen of bijvoorbeeld financiële problemen, heeft je lichaam feitelijk alleen behoefte aan slaap. Daarnaast zijn je gedachten ook met geheel andere dingen bezig, waardoor seks op een laag pitje kan komen te staan. Dit is overigens niet voor iedere man zo, er zijn ook mannen die seks als een accu gebruiken om hunzelf weer op te laden.

Lichamelijke klachten en ziektes kunnen de lust onderdrukken

Fysieke problemen, zoals diabetes hoge bloeddruk, een hoog cholesterol of zwaarlijvigheid kunnen de oorzaak zijn van een onderdrukte lust, dus een lager libido. Ziektes zoals chronische en acute infecties, hart- en vaatziektes en kanker, die je algemene toestand verslechteren en voor heel veel vermoeidheid kunnen zorgen, hebben ook vaak hun uitwerking op uw seksuele lusten. Zelfs epilepsie en verstoringen van het hormoonbalans kunnen het libido naar beneden halen.

Gebrek aan testosteron

Het hormoon testosteron is een belangrijke drijfveer achter het mannelijke libido. Het is dan ook vanzelfsprekend dat een gebrek hieraan kan leiden tot een verlaagd libido. Bij bijna 1 op de 10 mannen tussen de 40 en 79 jaar komt een verlaagde testosteronspiegel voor. Gelukkig is deze spiegel goed te meten en ook te verbeteren. De huisarts kan u eventueel van testosteron-injecties of patches voorzien. Een te dikke buik is een vaak voorkomende en bewezen reden voor te weinig testosteron, het buikvet heeft hier namelijk een negatieve invloed op. Door vet te verliezen is de kans aanwezig dat uw libido weer omhoog kan gaan.