Libido verhogen beter voor seksleven

Libido verhogen zorgt voor een beter seksleven

Een laag libido is funest voor je seksleven. Veel mannen praten hier niet zo graag over, er schijnt nog steeds een soort taboe over te heersen. Dit is helemaal niet nodig, aangezien er tal van manieren zijn om je libido te verhogen en daardoor dus ook je seksleven te verbeteren.

libido verhogen, laag libido verhogen, libido pil

Salades eten voor een beter libido

Onderzoek wijst uit dat het eten van salades je libido kan verhogen. Het kan je seksueel opladen. Het onderzoek laat ons zien dat de stof lactucarium, die vrijkomt bij het snijden van bladgroenten, een lustopwekkende werking heeft.

Lustopwekkende voeding tot je nemen

Er zijn voedingsmiddelen die de lust op kunnen wekken. Zo kan pure chocolade de hormonen flink aan het werk zetten door stoffen als anandamide en fenylethylamine. Voeding zoals bananen, oesters, avocado’s, havermout, amandelen en kip kunnen de lust ook enorm toe laten nemen. Ook zijn er kruiden zoals vanille en geelwortel die het bloed sneller kunnen laten stromen, waardoor de lust ook op kan worden gewekt.

Zorg ervoor dat je goede vetten eet

Cholesterol en verzadig vet hebben over het algemeen een slechte reputatie gekregen. Op zich heel jammer, want deze vetten zijn onderdeel van de basis van onze libido verhogende geslachtshormonen. Haal dus vetten uit goede bronnen, zoals olijfolie, kokosolie en roomboter.

Bekijk de optie tot minder medicijnen

Er zijn veel medicijnen die negatief op je bloedsomloop kunnen werken en zodoende het libido kunnen verlagen. Sommige mensen slikken dan weer meerdere medicijnen om dat effect tegen en de bijwerkingen op te vangen.  Het zou misschien handig zijn om een afspraak met de huisarts te maken om samen een kritische en weloverwogen blik te werpen op de medicatie die je daadwerkelijk nodig hebt. Hoe minder medicatie, hoe beter het is natuurlijk. Stop in ieder geval nooit uit jezelf, overleg dit altijd met de dokter of huisarts.


Geplaatst

in

,

door