mannelijk libido verhogen

Libido verhogen man

Mannelijk libido – Libido betekent letterlijk begeerte en wordt vaak gebruikt als term om de behoefte aan seksualiteit weer te geven.  Het libido verschilt van variatie tijdens het leven van de man. Zo zal het libido erg hoog zijn in de puberteit en naarmate men ouder wordt zal het steeds meer afnemen. Sommige mannen hebben een hoog libido. En anderen juist een laag libido. Dit heeft allemaal te maken met de lichamelijke en mentale gesteldheid. Dit verschilt dus per persoon.

Libido wordt bepaald door testosteron

Hoe kun je het libido verhogen bij een man? Bij mannen wordt het libido bepaald door de hoeveelheid testosteron. Een laag testosterongehalte resulteert vaak in een laag libido. Als je ouder wordt daalt het testosterongehalte. Ook bij een matig seksueel actief leven zal het testosterongehalte. En dus het libido, dalen. Gezondheidsproblemen, zoals overgewicht. Een te hoog cholesterol of een hoge bloeddruk kunnen een negatief effect hebben op het libido. Het libido van de man piekt op een leeftijd van 20 jaar. Bij vrouwen ligt dit tussen de 30 en 40 jaar.

Mannelijk libido

libido verhogen - libidopil - libido xl, mannelijk libido
mannelijk libido

Verhogen van het libido

Er zijn meerdere manieren om het libido te verhogen van een man:

  • Door te sporten, en dan met name krachttraining, zal het libido verhogen. Door meer te bewegen zal de doorbloeding verbetert worden en dit zorgt voor de aanmaak van hormonen, waaronder testosteron.
  • Vermijd suiker. Suiker zorgt ervoor dat je insuline stijgt en je testosterongehalte daalt.
  • Stress heeft een negatieve invloed op je libido. Net als suiker zorgt ook stress voor de aanmaak van insuline en dus een afname van testosteron in het bloed.
  • Door zin te maken in seks verhoog je je testosteron en dus je libido. Vrij dus regelmatig!
  • Als bovenstaande tips niet helpen kun je altijd nog medicijnen gebruiken om je libido te verhogen. Er zijn meerdere testosteron supplementen op de markt die je libido kunnen verhogen.

Veel hangt echter samen met een gezonde leefstijl. Dus zorg allereerst dat je voldoende sport, gezond eet, goed slaapt en stress zoveel mogelijk vermijdt.


Geplaatst

in

door