De oorzaken van een laag libido

Het lage libido van de man

libido verhogen man, libido verhogende middelen

Het komt in de beste relaties voor; periodes dat één van de partners even geen zin heeft in seks. Dit is heel normaal en het is niet altijd de vrouw die geen zin in seks heeft. Ook mannen ervaren periodes met een laag libido. Uit onderzoek blijkt dat 20% van de mannen last heeft van een laag libido. (bron: Onderzoek Alvarado Hospital). Hieruit blijkt dat er veel mannen zijn die op een bepaald moment in hun leven even geen zin hebben in seks. Her verhogen van het libido van de man kan op meerdere manieren.

De oorzaken van een laag libido

Er kunnen vele oorzaken ten grondslag liggen aan een laag libido.

  • Vermoeidheid en spanning; een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid draagt bij aan een goed libido. Als je veel last hebt van stress en hierdoor erg vermoeid bent, wil je het liefst alleen nog maar slapen. De zin in seks verdwijnt dan.
  • Een negatief zelfbeeld; het is essentieel voor seksueel verlangen om een positief zelfbeeld te hebben. Zit je als man goed in je vel, zowel op het werk als in je relatie, dan heeft dit een positief effect op de zin in seks.
  • Minder zin in seks; niet alle mannen zijn hetzelfde en de ene man heeft nu éénmaal meer zin in seks dan de andere. Er hoeft dan niet perse iets aan de hand te zijn. Dit begint vaak al in de puberteit en het is vaak afhankelijk van de behoeften van de partner of het een probleem wordt of niet.
  • Nooit zin gehad in seks; er zijn mannen die nooit de behoefte hebben gehad aan seks. De oorzaak hiervan is vaak een aangeleerde onderdrukking van seksuele gedachten of traumatische seksuele ervaringen.

Naast bovenstaande oorzaken zijn er nog veel meer oorzaken van een laag libido bij de man. Zorg er eerst voor dat de oorzaak achterhaald wordt, zodat je aan je libido kunt werken zonder direct naar medicatie te grijpen om het libido te verhogen van de man.


Geplaatst

in

door